Vakantieperiode en arbeidsmarkt

27 jul 2020

Niet onverwacht is na een periode waarin er elke maand meer vacatures kwamen dan de maand ervoor, het aantal vacatures in de lente (maart t/m mei) van 2020 fors gedaald. Niet alleen het aantal vacatures is afgenomen, ook de werkgelegenheid daalde. Hierbij nam vooral het aantal flexibele banen sterk af. De sterkste daling zien we bij beroepen die bestaan uit eenvoudige routinematige taken, waarvoor elementair of lager onderwijs volstaat.

De meeste werkzoekenden zoeken aan het begin van de week naar een nieuwe baan. In de zomermaanden is een toename zichtbaar in interesse in parttime en flexibele functies, waarschijnlijk omdat dan jongeren op zoek zijn naar een vakantiebaan. In de huidige tijd zijn dat ook de functies waar het meeste werk in te vinden is. De vraag is echter of dit de functies zijn waar een werkzoekende langere tijd in moet willen werken. Uit onderzoek van Hosseini, Koopmans & Verbiest (2020) blijkt dat werknemers met een tijdelijk contract zonder uitzicht op een vast contract lager scoren op vitaliteit dan vaste werknemers. Ook scoren ze lager op arbeidsproductiviteit.

Een vaste baan levert dus een hogere vitaliteit en arbeidsproductiviteit op. Echter, in eerdere jaren bleek dat de zomermaanden, en specifiek augustus, niet de beste maand is om te solliciteren voor een vaste functie: veel recruiters genieten van het mooie weer en zijn minder druk met werven.

Kortom: werkzoekenden kunnen de maand augustus beter gebruiken om uit te rusten, (online) cursussen te volgen en zo te werken aan hun vitaliteit. Zoals Covey al zei in zijn boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leidinggeven’: De boog kan niet altijd gespannen zijn.

Neimed, het Zuyd Lectoraat Employability, en arbeidsmarktinzicht.nl zijn kennispartners op het vlak van ‘Arbeidsmarkt en Employability’.

Naar nieuws overzicht