Start promotieonderzoek naar Marokkaanse onderneemsters en hun communities

10 sep 2020

Neimed onderzoeker Samira Louali heeft een NWO promotiebeurs voor leraren toegekend gekregen om onderzoek te doen naar de interactie tussen de loopbaan van Marokkaanse onderneemsters en de communities waar zij deel van uitmaken.

Samira wordt in haar promotietraject begeleid door promotoren van de Radboud Universiteit Nijmegen en lector Sabrina Keinemans (Academie voor Sociaal Werk, Zuyd). Ze zal onderzoek gaan doen naar duurzame loopbanen van tweede generatie Marokkaanse onderneemsters in Nederland en de sociale, culturele en economische impact die zij hebben op hun leefomgeving. Er wordt met name gekeken naar hoe zij hun loopbaan in Nederland opzetten en op welke wijze ze duurzaam inzetbaar blijven in de wisselwerking met de communities waar zij deel van uitmaken. Verder wordt er gekeken naar hoe deze onderneemsters een bijdrage leveren aan deze communities en welke betekenis deze onderneemsters hebben voor hun communities.

Dit onderzoek levert een belangrijke bijdrage aan thema’s als inclusie en community building, en met dit onderzoek wordt Limburg als regio verrijkt met nieuwe inzichten over de sociaal-economische interactie tussen deze onderneemsters en hun directe leefomgeving.

Naar nieuws overzicht