Onderzoek verduurzaming Auroraflat Heerlen

26 sep 2019

Samen met ICIS (Maastricht University) doet Neimed onderzoek naar verduurzaming van de Auroraflat in Heerlen. Het doel van dit onderzoek is kennis te ontwikkelen hoe draagvlak onder (de meer) kwetsbare groepen in Limburg voor de energietransitie gerealiseerd kan worden. Dit onderzoek is gesubsidieerd door Provincie Limburg.

Auroraflat is een appartementencomplex direct achter het station in Heerlen. Dit complex omvat 228 appartementen en is 100% sociale huur. De meerderheid van de bewoners van de Auroraflat heeft een lage socio-economische status. Op dit moment voert woningcorporatie Wonen Limburg een bouwproject uit waarbij met name het energieverbruik van de Auroraflat wordt aangepakt en verbeterd.

Relevante belanghebbenden voor het onderzoek (bijvoorbeeld buurtbewoners, andere organisaties actief in de flat en buurt, jongeren, Wonen Limburg) worden in kaart gebracht en, indien zinvol, meegenomen in het design van het onderzoek. Noodzaak is dat de aard van de onderzoeksactiviteiten aansluit bij de wensen en behoeften van de bewoners en betrokkenen.

Naar verwachting zullen in februari 2020 de onderzoeksresultaten beschikbaar zijn.

 

Naar nieuws overzicht