Omscholen biedt nieuwe kansen op de arbeidsmarkt

30 jun 2020

Eerder berichtte Neimed al over de impact die de coronacrisis heeft op de Europese en daarmee ook Limburgse arbeidsmarkt en het kan volgens McKinsey jaren duren voordat de vraag naar arbeid terug is op het niveau van voor de coronacrisis.

Tegelijk is er een verandering in de vraag naar arbeid zichtbaar: de vraag in bepaalde sectoren, zoals de cultuursector, de recreatiesector en detailhandel neemt af, terwijl die in de zorg sterk toeneemt.

Het omscholen van medewerkers, zodat ze actief kunnen worden in een andere sector is een manier om te blijven zorgen voor een kwantitatieve en kwalitatieve match op de arbeidsmarkt. Hierbij kunnen natuurlijk ook de in de huidige tijd opgedane digitale vaardigheden ingezet worden om voor andere functies in aanmerking te komen. Omscholen is niet zo eenvoudig als het klinkt. De medewerker moet het willen, de capaciteit hebben en de gelegenheid, aldus Borghouts.

Een regionale omgeving waarin intersectorale mobiliteit als vanzelfsprekende mogelijkheid gezien wordt, draagt bij aan het willen van de medewerker, en de bereidheid van de werkgever om iemand uit een andere sector aan te nemen (IJsenbrandt, Dun & de Groot, 2006).

Naast het willen, de capaciteit van de medewerker en de gelegenheid om te leren, speelt ook kennis over de arbeidsmarkt en zicht op de competenties die de medewerker reeds bezit en welke zij nog moet ontwikkelen voor de nieuwe functie, een rol.

In Limburg hoeft geen enkele Limburger alleen aan zijn loopbaan te werken. Zo kan iedere Limburger terecht bij LEO-loopbaan, een samenwerking van onder meer het LWV, UWV Limburg, Zorg aan Zet en de Provincie Limburg.

Neimed, het Zuyd Lectoraat Employability, en arbeidsmarktinzicht.nl zijn kennispartners op het vlak van ‘Arbeidsmarkt en Employability’.

Naar nieuws overzicht