Neimed presenteert tijdens eerste Euregioschool

14 sep 2018

Deze week is voor het eerst een grensoverschrijdende en multidisciplinaire zomerschool in de Euregio Maas-Rijn georganiseerd. 45 studenten van universiteiten en hogescholen en vertegenwoordigers van alle kennisinstituten uit de euregio kwamen bijeen met één doel: het ontwikkelen van toekomstvisies over het thema ‘Improving inclusive Mobility in the Digital Age’ in de Euregio Maas-Rijn.

Neimed is betrokken bij deze 1e Euregio Summer School. Neimed onderzoekers Maja Ročak en Inge Hooijen verzorgden de lezing ‘Understanding Demographic Transition in the Euregio’ over bevolkingsontwikkeling, trends en mobiliteit binnen de Euregio.

In het kader van het Interreg-project HYPEREGIO-EarlyTech werd op initiatief van de regio Aken - Zweckverband van 10 t/m 14 september deze eerste Euregioschool georganiseerd. Studenten uit Aken, Hasselt, Heerlen, Luik en Maastricht en vertegenwoordigers van kennisinstituten werkten een week lang samen aan ideeën, visies en oplossingen voor de verschillende vormen van grensoverschrijdende mobiliteit die het dagelijkse leven van mensen in de Euregio Maas-Rijn in het digitale tijdperk verrijken en vergemakkelijken. Zij werden begeleid door professoren van Euregionale universiteiten en hogescholen die inzichten gaven in de basisprincipes van moderne conceptontwikkeling.

Dagelijks werd een andere onderzoeksinstelling in de Euregio Maas-Rijn bezocht. De Corda Campus in Hasselt opende de zomerschool en op woensdag stond Zuid-Limburg op het programma: de 'Wijk van Morgen‘ in Heerlen en het 'Maastricht International Center‘. De deelnemers werden hier welkom geheten door gedeputeerde Hans Teunissen.

Naar nieuws overzicht