Donderdag 29 augustus: Neimed krimplezing

20 jun 2019
  • Wonen
  • Werken
  • Mobiliteit
  • Leefbaarheid

De Neimed Krimplezing, een samenwerking tussen festival Cultura Nova en Neimed, vindt dit jaar plaats op donderdag 29 augustus. Titel van deze 11e editie is 'Veerkracht in migratie en sociale integratie'. De ticketverkoop is gestart!

Foto: Maurice HermansProf. dr. Sabine Meier (Universiteit Siegen, Duitsland) spreekt tijdens de Neimed Krimplezing over haar onderzoek naar statushouders in kleinere steden die zich in een demografische transitie bevinden. Behalve in Siegen heeft Sabine Meier ook in Kerkrade uitgebreid onderzoek gedaan naar vragen als: hoe welkom zijn statushouders in dit soort steden? Het onderzoek leverde haar verrassende inzichten op.

Lector Sociale Integratie dr. Sabrina Keinemans (Zuyd Hogeschool) gaat in op haar onderzoeksagenda. Rode draad in haar werk vormt de aandacht voor burgers die – sociaal, economisch, politiek – in de marge van de samenleving verkeren.

Binnen de nieuwe koers van Neimed is veerkracht een belangrijk thema. Meer specifiek de sociaal-economische veerkracht van Limburg in een demografische transitie. In een korte nabeschouwing zoomt de wetenschappelijk directeur van Neimed, dr. Jol Stoffers, tevens lector Employability aan Zuyd Hogeschool, in op het belang van migratie voor de Limburgse arbeidsmarkt.

Ticketprijs is € 40 en is inclusief lezingen, diner en entree voor de voorstelling Recirquel/My Land. Klik hier voor het bestellen van tickets.

11E NEIMED KRIMPLEZING: VEERKRACHT

Donderdag 29 augustus van 16.00 tot 22.00 uur / diverse locaties in Heerlen, gestart wordt in Boekhandel Van der Velden-Van Dam:

  • 16.00 uur Krimplezing: Boekhandel Van der Velden - Van Dam, Promenade 153-155 Heerlen
  • 18.00 uur Diner: Festivalplein
  • 20.30 uur Recirquel / My Land: Theater Heerlen

Naar nieuws overzicht