7e Neimed Krimplezing: De Antistad

14 jul 2015
  • Wonen
  • Werken
  • Leefbaarheid

Neimed nodigt u van harte uit voor de zevende Neimed Krimplezing op donderdag 3 september vanaf 16.00 uur. De krimplezing - een samenwerking tussen Neimed, Betawerk en Cultura Nova - geeft een impuls aan nieuw denken over de transitie van Parkstad door een thematische verbinding aan te gaan met cultuur en culinair.

De Antistad Het thema van de 7e editie is de Antistad. Maurice Hermans, onderzoeker Neimed, presenteert zijn aanstaande publicatie de Antistad. Deze toont de wordingsgeschiedenis van Nederlands meest vergrijzende, krimpende maar ook meest transitionele stad. In een land dat minder groeit, is de Antistad niet langer slachtoffer of verliezer - in het licht van groeidenken - maar pionier van kleinergroeien.

Wolfgang Kil | Gastspreker van deze Neimed Krimplezing is Wolfgang Kil (1948), een Duitse architect en publicist uit Berlijn. In meerdere publicaties verhaalt Kil over de demografische veranderingen in Oost-Duitsland. Tot zijn werken behoren ‘Luxus der Leere’ (2004) en ‘Das Wunder von Leinefelde’ (2008).

Krimpdiner en concert Locatie van deze editie is het Royal Theater, Stationsplein 5 in Heerlen. Inloop vanaf 16.00 uur en om 16.30 uur starten hier de lezingen. Na de lezingen vindt op het festivalplein het krimpdiner plaats. Er wordt afgesloten met een bijzonder concert waarin muziek op teksten van Nic. Tummers wordt afgewisseld met stadsmuziek van Johnnie Cash en Tom Waits.

Kaarten Kaarten à 30 euro - inclusief krimpdiner en concert - zijn verkrijgbaar via Parkstad Limburg Theaters. Meer informatie, waaronder het programma, kunt u vinden op de Krimplezing website. De Week van de Antistad - zoals eerder aangekondigd - vindt later dit jaar plaats.

Wij verheugen ons u donderdag 3 september te mogen begroeten!

Het Neimed team

Naar nieuws overzicht