Na-ijl effect Corona op de arbeidsmarkt

14 apr 2020

De Corona-crisis heeft niet alleen op dit moment een enorme impact op de economie, maar de effecten zullen nog lang na-ijlen. Studenten in de sectoren waar werk nu is stil komen te vallen, kunnen voorlopig hun beroepspraktijkvorming niet afmaken. Hierdoor zullen ze later de arbeidsmarkt betreden[1], als er geen andere oplossingen gevonden worden. Het ministerie verwacht dat ROC’s dit zelf oplossen binnen de door het ministerie aangegeven kaders.

Foto: pixabayDeze verwachting biedt ROC’s en bedrijfsleven de kans om te komen tot nieuwe innovatieve oplossingen, waarbij zowel de ontwikkeling van de aankomend medewerker(s) als de vraag naar arbeid centraal staan. Hierbij hebben ROC’s, bedrijfsleven èn de aankomend medewerker als gemeenschappelijk doel, de continue verbreding en verbetering van de vaardigheden van de (aankomend) medewerker. Zie ook: Talentontwikkeling in Limburg.

 

Neimed, het Zuyd Lectoraat Employability, en arbeidsmarktinzicht.nl zijn kennispartners op het vlak van ‘Arbeidsmarkt en Employability’.

--------

[1] zie ook: https://arbeidsmarktinzicht.nl/karel-kans-regionaal-overleg-beroepsonderwijs-en-bedrijfsleven-noodzakelijk

 

Naar blog overzicht